Харчування


(витяг із Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти (наказ Міністерства охорони здоров’я України № 2205 від 25.09.2020р.)


Додаток 10 до Санітарного
регламенту для закладів
загальної середньої освіти
(пункт 10 розділу VI)

 

ПЕРЕЛІК
харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах та у торгівельних апаратах, розміщених у закладах освіти

    1. Кондитерські вироби, солодкі зернові продукти із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту;
    2. вироби з кремом, морозиво, харчові концентрати;
    3. м’ясні продукти промислового та кулінарного виробництва;
    4. рибні продукти промислового та кулінарного виробництва;
    5. продукти (в т.ч. снеки) із вмістом солі понад 0,12 г натрію, або еквівалентну кількість солі на 100 г готового продукту та/або із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту та/або синтетичних барвників та ароматизаторів (крім ваніліну, етилваніліну та ванільного екстракту), підсолоджувачів, підсилювачів смаку та аромату, консервантів;
    6. продукти із вмістом частково гідрогенізованих рослинних жирів (транс жирів);
    7. непастеризоване молоко та молочні продукти, що виготовлені із непастеризованого молока;
    8. непастеризовані соки;
    9. рибні, м’ясні, плодоовочеві та інші консерви промислового виробництва, крім пастеризованих соків промислового виробництва без додавання цукрів та підсолоджувачів;
    10. газовані напої, зокрема, солодкі газовані напої та енергетичні напої;
    11. кава та кавові напої;
    12. гриби;
    13. продукція домашнього виробництва.